Vad har jag till den här klänningen?

Alexandra och dina modelejon till kompisar - Kan jag ha den här klänningen på Fridas dop?? Och vad har jag i så fall över?? Behöver ha någon liten "jacka" typ.... Kan inte gärna ha bara axlar... är ju lätt genomskinlig i skinnet och min mor får garanterat spel om jag inte skyler mig;).




Inget dåligt väder bara....

Just precis! På med regnutstyrseln och ut i friska luften. Efter ett tag lättade regnet och det blev så där härligt friskt i luften och skogen blir så där magiskt vacker. Lite som Avatar;).

Frida sover i vagnen... med tummen långt in i gommen och jag ska passa på att röja lite. I eftermiddag ska vi till Änglaholm på kalas. Hade såååå gärna velat gå på en reunion med mitt gamla jobb, Telelogic, men tyvärr lyckas jag inte få ihop det. Men vi är glada för att få åka till Ängelholm!!


Hon e igenom!!


Med ett toaborstsrör i rumpan gick hon slutligen igenom. 4e gången gillt. Tack min kära man och TågOla som engagerat sig i Missys besök hos bilprovningen. Det hela firades med hemmagjord pizza. Smarrigt!

Bilden e tagen på vår MC-semester förra året. Det här var på ett stopp i Kristianopel.


En natt till...

Unga fröken Frida Maria Tonysdotter har sovit ytterligare EN HEL natt. Kanske därför hon inte sover så mycket på dagen. Underbart är det i alla fall.

Nu ska jag försöka rodda ihop någon sorts middag - eller blir det utemat idag kanske... hmmm

Håll förresten tummarna för att Missy går igenom besiktningen idag. TågOla har varit här och proppat hennes avgasrör fullt med stålull så hon inte ska ryta så förfärligt. Har vi tur går hon igenom och sen ska vi ut o övningsköra - snart dags för uppkörning. Tjohooo!!


Vårregn och vårfest!

Perstorp bjuder den här helgen in till vårfest och byn förvandlas dagtid till marknad och kvällstid till..... typ grisfest;). Gick upp för att handla present till en kompis som bjuder på middag imorgon och såg att dom gjort så himla fint utanför en av blomsteraffärerna. Vet inte riktigt om jag lyckats fånga det på bild men det var extremt smakfullt och jag får säga att jag blev förvånad (pinsamt!) att det faktiskt fanns så mycket fint i vår lilla by.

Lyckades inte få en bild på presenten för jag lämnade den för upphämtning lite senare med bil. Men det kommer en bild på det... Dom har jätte-fina grejer som dom gör i plast, perstorpsplast typ.

Varje gång jag sätter mig ner för att skriva så protesterar min dotter - dömt att misslyckas. Lite protester kan man ju stå ut med men inte ihållande. Trist. Jag var sugen på att skriva och hade flera ideér på gång. Nåväl, får väl gå o försöka underhålla henne lite.



Jösses!

Vaknade med ett ryck imorse. 07.20 - något kändes fel. Mycket fel, men vad?!?! Sen gick det upp ett ljus - jag hade sovit en HEL natt. Frida sov från niotiden kvälle innan och ända till halv åtta - JÖSSES!

Nu sitter jag här i soffan o softar, slötittar lite på TV, surfar och sneglar ut genom fönstret. Det är en sån där galet vacker vårkväll. Längtar ut så att det värker i kroppen. JÖSSES så vackert det är.

Har kört MC-lektioner idag och det börjar dra ihop sig mot uppkörning - JÖSSES - hur ska det gå? Nervös!

Frida har varit hos Farmor & Farfar idag och uppfört sig som en princessa. Men när prällen kom ikväll för att prata om dopet plockade hon fram monstret inom sig - han såg alldeles förskräckt ut stackars prästen. Eller så var det mitt starka kaffe han grinade illa till. Nu är det mesta iaf spikat kring dopet - psalmer och hela faderullan.

JÖSSES - Nu mullrar det utanför - tror visst mannen rullar in på bobban. Bäst jag återvänder till spisen;).

Så här vackert var det iaf när jag körde hem från Ängelholm idag - magiskt vackert!




En dag med blandade inslag...

Den här veckan kör jag en hel massa MC-lektioner för att bli klar med mitt körkort! Uffa!! Förutom att jag lagt omkull cykeln. Två gånger!! går det riktigt bra. Det är inom räckhåll. Kortet.

Trodde att dagen idag skulle bli rätt rutten eftersom jag hade en lång paus mellan lektionerna - men ack vad jag bedrog mig. Det blev shopping - lite till Frida och lite till Harry. Sen en skön stund på Expresso House med gott kaffe och läsa tidningen. Helt ifred. Galet skönt.

Funderade också en hel del kring formen på den här bloggen - måste hitta syftet lite känner jag. Inte blogga för bloggandets skull. Finns många såna jussom. Funderar på hur personlig jag ska vara. Orka vara. Hmmm, tål att tänkas på.  Jag är ingen modebloggare, jag är ingen supermammabloggare, har inget politiskt budskap - så vad återstår? Där är nå't, så mycket vet jag. Nåväl, det får ta sin tid. Nu ska jag gå och umgås lite med min man - vara lite social helt enkelt.

Här en bild dock på den superfina byxdressen Frida fick idag. Hade nästan velat ha den själv;). Nästan.





Dagens morgonpromenad





Så här vackert hade jag det på min morgonpromenad idag. Man får säga vad man vill om Perstorp men naturen kan ingen klaga på. Det är lyxigt att ha såna här promenadvägar precis runtom knuten - många dessutom.

Tortyr!!

Inatt har fröken Frida-Maria vaknat en gång i timmen. EN GÅNG I TIMMEN!! När klockan var halv fyra gav jag upp och la henne i min säng, armen över henne och sen fullständigt ignorerade jag hennes gnyende. Vet inte vem av oss som somnade först. Då sov hon i två timmar i alla fall. Vi somnade om vid sextiden igen för att lagom väckas av snickarna vid halv åtta. Är det inte underbart.

Vilken annan dag som helst men idag ska jag börja intensivkursen för mitt MC-kort. Glad om jag kan hålla ögonen öppna. Dock inget ont som inte har något gott med sig - man hinnner tänka en hel massa de där vakna timmarna. Som tex hur beundransvärt det är med alla mammor och pappor som natt efter natt tröstar sina barn på natten och sedan kliver upp och går till jobbet utan ett knyst. Jag känner några såna som jag nu tänker - jösses vilka hjältar.

Tänk sen alla ensamstående föräldrar - som aldrig får någon avlösning. Herre Gud - att inte världen är i större kaos är ett under. Det är verkligen tortyr att inte få sova. Och om jag hade bott någon annanstans än i Sverige hade jag fått lämna Frida hos dagmamma eller nanny nu för att börja jobba. Så här en hyllning till;

* Till alla föräldrar
* Det svenska systemet som tillåter oss att vara hemma och ta hand om våra barn. En ynnest.
* Till alla ensamstående föräldrar framför allt
* Till min hjärna och kropp som lyckas trolla bort minnet efter en stund så jag står ut ett litet tag till

Oao!


Räserpremiär!



I dag var det så äntligen dags för premiär på racern! Ursäkterna tog slut. Å härligt var det - ljummet i luften, försommardofter och pulsen som tickade på. Underbart att komma ut och göra något helt själv - en timme väl spenderad måste jag säga. Kommer somna gott ikväll!!


Nöden har ingen lag..

Igår fick Frida sin första spruta - eller två snarare - en i varje lår. I gnälligaste laget sen på promenaden och skulle under inga omständigheter ligga ner. Jösses vilka röstresurser den tösen har;).

Det här blev resultatet... som den dåliga mor jag är hade jag ingen mössa till henne men min schjal klär henne rätt väl tycker jag;)



På två hjul..

Nästa vecka börjar jag intensivutbildning för att bli klar med mitt MC-körkort! Yihaa!!! Igår var vi ute på en kort tur mellan regnskurarna för att ta bort det mest ringrostiga i min körning. Sådär tyckte Tony det gick... jag är ingen stjärna på att ta kurvor precis. Sen går det visst lite fort också..

Härligt är det i alla fall - guuuuuuuuuuud vad jag längtar till jag får ut o susa på vägarna själv. snacka om frihet.

Å tack till TågOla som passade Frida så vi fick lufta vingarna en stund.

Men du Tony, du får nog ta och tvätta min hoj igen..


Besök i storstan


Idag åkte jag och Frida till Malmö för att jaga brudklänning! Tyvärr utan större lycka idag heller - affären jag så gärna ville till, Tekla, hade stängt pga inköp. Snacka om snopet. Nämen, det var ju kul o sitta i bilen i fina vädret fram o tillbaka till Malmö. NOT.

Åja, så illa var det inte - blev lunch med Alexandra och besök på kontoret. Sen fick jag också pratat med tjejen på Tekla som var jätte-trevlig så vi ska boka in en tid i Ängelholm nästa vecka istället.

Det blev en bra dag till slut ändå - kul att träffa kollegor och hälsa på söta jycken Svensson. Frida har dessutom uppfört sig exemplariskt hela dagen. Hängde i sin björn o spanade in alla på stan. Så mycket folk har hon inte sett sammanlagt sen hon föddes. I Perstorp består folksamlingarna som bekant av pensionärer utanför banken på utbetalningsdagar;).

Fast i helgen är det festival i byn - yihaa! Förra året vill jag minnas en herr Svensson, numera herr Ekman som slog klackarna i taket rejält. På sant hillbillymanér stoppade han några ölburkar i fickorna och cyklade upp på byn. Sicken syn. Synd man inte var i bloggartagen då för det var en syn för gudarna.




På klänningjakt...

till Fridas mormor, min mamma alltså. Utan större lycka tyvärr. Men en kul utflykt likväl. Vi trampade upp genom byn redan tidigt imorse och det var alldeles ljummet ute och det doftade av nyutslagen hägg. Ja, nu ska jag inte bli alltför poetisk men härligt var det.

Väl uppe i byn slogs jag av en helt underbar syn, värsta folksamlingen på torget. Måste varit utbetalning av pensionspengar eller så - kolla in bilden själva. Några stod och hängde på blomsterarrangemangen intill. Kul tyckte jag - värt att dokumenteras.



Frida uppförde sig exemplariskt på tågresan - fascinerad av allt som hände utanför fönstret. Hon somnade inte helt oväntat som en stock när vi väl var framme. Fullchokad med intryck!

Klänningjakten började men vi hittade som sagt inget. Däremot en supersöt jeansklänning till Frida och flip flop och en t-shirt till Hugo. Lite lunch på det så var det dags att vända hemåt.



Frida fick tokspel när vi kom till stationen och skrek som en besatt. Såklart strulade biljettautomaten och jag var tvungen att gå in på stationen. Gissa om akustiken gjorde underverk för hennes lungkapacitet... Mannen i luckan såg lätt förskräckt ut.

Tror ni inte att en medelålders man i kön bakom kläcker den klassiska kommentaren - Hon är kanske hungrig. SNÄLLA någon tala om för mig VARFÖR? Varför skan man behöva höra det. NEJ, hon e inte hungrig. NEJ, hon e inte trött, NEJ hon behöver inte ny blöja. Hon är förbannad. Skitförbannad för att hon inte ser vad som händer och för att hon är less på att ligga i vagnen. Tålamod är liksom inte det en 3-månaders bebis är bäst på.

Hon fyller för övrigt 3 månader just idag. Efter att ha nobbat nappen hittade hon till slut tummen.



Jag har nu skrivit mitt första "riktiga" blogginlägg och tänker nu ta kväll. Mannen har precis rullat in på uppfarten och jycken håller på att krypa ur skinnet av glädje. Över att husse kommit hem alltså.

God kväll!


Vårpromenad och bloggtest

Här kommer mitt första inlägg på Hillbillybloggen; Perstorpsliv! Inlägget blir kort eftersom en viss fröken Frida-Maria protesterar å det vildaste. Hon är inte helt "pro blogg" om man säger så.

Men ändå, några bilder från helgens vårpromenad.

 


RSS 2.0