Effektivitet..

Det här hinner man göra på exakt en timme;

* äta lunch
* tömma diskmaskinen
* sätta ner smutsig disk i maskinen
* hänga en tvätt
* fylla en tvättmaskin
* vika in kläder från ett par maskiner
* baka en morotskaka
* gå på toaletten

;).

Utmattad..

..så här trött blir man efter att ha varit på utflykt hela dagen;)


Nu står den färdig... balkongen/altanen

Äntligen! Nu är bygget klart så när som på en plåt som ska upp (onsdag) och sen återstår att röja tomten! Nu väntar vi bara på sommarvärmen och lite nya utemöbler. Fortfarande lite osäkra på vad vi ska ha. Tänker att vi ska sitta här några veckor innan vi bestämmer oss... inga förhastade beslut som vi annars är experter på;).


visit hos Morfar i Lerhamn

Häromdagen packade vi in oss, alla flickor, i bilen och for ut till Lerhamn för att hälsa på Morfar som är där ett par dagar. Hade inte kunnat beställa bättre väder - första riktiga sommardagen kändes det som. Och det är här det blir bröllop till sommaren... Spanade in var tältet står bäst och gick ett varv i byn för att spana in var vi kan hänvisa alla att parkera, det är liksom lite ont om späjs;).

Längtar till värmen kommer så att vi kan parkera oss nere på stranden för resten av sommaren. För sån sommar blir det väl ändå?!




Bygget fortsätter...

Nu börjar tom jag kunna se framför mig hur slutresultatet blir. Jag är extremt dålig på att se såna här projekt framför mig när någon bara i ord förklarar. Jag får ge min man en eloge för att ha tagit fram de här ideérna. I lajk ö lott!

Det blev invigning med Pizza och rödtjut!


Yihaaaaaaaaaaaaaa

Sådär ja, då har jag två bokstäver på mitt körkort! B och A- Yihaa. Idag klarade jag uppkörningen och tog ikväll min första tur på alldeles egen hand. Lite kyligt men fantastiskt vacker kväll. Gled in precis innan mannen skulle iväg till jobbet.

Underbar känsla och mycket stolt.








Förkylda och elände..

Där kom en efterlysning på var vi är.... Förkylda och hysteri kring uppkörning, balkongbygge och andra måsten, blandat med fortsatt datorhaveri. Det tar emot att gå ner och sätta sig på Hugos rum för att göra inlägg. Måste (ännu ett måste...) göra något åt detta. Måste köpa ny dator..

Sovmorgon

Idag tog hon sovmorgon minsann. Med besked. Vaknade som en solstråle 10.30 - det där med förkylningar är inte bara av ondo. Jag fick en lååååååång skön frukost utan måsten!

 



Utemöbler till nya balkongen

Funderar på en sån här typ av möbel till vår nya balkong... lite skönt loung'ig. Gillar färgen men skulle egentligen hellre ha två fåtöljer än hörnsoffa.



När jag nu sitter här och surfar efter inspiration upptäcker jag att jag kanske tycker att de här möblerna är lite väl stela... Eller så måste jag verkligen få till allt runtomkring för att lätta upp det hela... Så är det kanske. Är sugen på en massa sköna puffar, lyktor, och kanske ett sånt där snyggt marrockanskt brickbord i "silver". Massor av växter också förstås. Bambu!

Dom här sakerna hittade jag också när var ute och letade... Jag är inte så bra på att göra collage men satte iaf ihop dom.



...letar vidare! Tips på inköpsställen tas gärna emot.


64,3.... och näsan rinner

....kg! Nu e jag 0,3kg från invägningsvikten. Vill ner till 59-60, borde väl inte vara någon omöjlighet. Hade gärna plockat upp den där lådan med kläder från förr!! Snygga Acnejeans och lite annat. Men jag får nog inse att riktigt dit når jag inte. Då ska jag hela vägen ner till 57 och det känns som det var i ett annat liv helt och hållet. Fast livet nu är bättre!

Dieten börjar för den delen bli lite roligare nu, har ätit ostmacka två dagar i rad och det verkar inte påverkat tösabiten. Om man inte blir förkyld av ost vill säga. Börjar introducera mjölkprodukter så smått. Mest i lagad mat. Kunde dock inte låta bli ostmacka - som jag har längtat. Te med mjölk och rostat bröd med ost. Lycka!!

Vi har drabbats av förkylning - båda två. Näsan rinner o vi känner oss rätt dassiga, tur för oss att det är riktigt innesittarväder. Ser på vädret nu att det fortsätter vara ostadigt. Var är sommaren? Dags att boka resa?

Nu jäspar hon, lillfia, stödvila månde??

Hemma på vår gata i stan...

...har vi en liten kille som heter Alex. Helt underbart underhållande. Har koll på allt. Ute i ur och skur. Från morgon till kväll. Idag tog han ett arbetspass med sopbilen. Så skööön kille. Go Alex!


När pyamasen matchar bakgrunden...

Ja, jag är en ansvarsfull mor;)?!


Bygget tar form

Länge har vi längtat och haft strul men nu börjar det äntligen ta form. Vårt balkong/altan/carportsbygge! Stort blir det och i söderläge ligger det. Nästa vecka fortsätter bygget och enligt plan ska det vara klart en vecka senare.

Just nu är det outhärdligt varmt i köket eftersom vi inte kan öppna. Ja, vi har kök på andra våningen - lite skumt jag vet. Men super när man kan gå direkt ut på balkongen.

Sen återstår bara "inredningen". Ska börja surfa lite efter inspiration. Tips mottages gärna. 45 kvm stort blir det.


Fikaställe rekommenderas

Hit ska ni åka och fika eller varför inte bo kvar en natt om ni passerar norra Skåne. Supergott fika och underbar miljö. Tyvärr glömde jag kameran hemma så jag kan bara länka till deras hemsida.

Uppmaning; besök Vildrosor och Höns


Efter regn kommer solsken... fast tvärtom

Förra veckan blev det dåligt med rapportering från Perstorps djupa skogar. Det var datorhaveri (som förvisso fortfarande består), dopplanering, bvc, tusen ärenden och besök.

Men det var en härlig vecka och helg. Helgen bjöd ju dessutom på Frida Maria Tonysdotters dop där föremålet för festen uppförde sig exemplariskt. Det kommer lite bilder därifrån när fotografen landat hemma och kan skicka ut dom i cyber space.

Kan ju inte låta bli att ta bilder från våra promenader. Här är torsdagens promenad i bilder!






Hon rullar...

Frida rullar nu rundor i sitt gym - ett tu tre har hon kravlat sig av fällen och ligger på golvet! Betyder det att den lugna tiden är över tro?

Annars njuter vi nu av dagar med många leenden - undantaget igår när jag lyckades trycka i mig en räkmacka till lunch. Frida gillar inte räkor. Tydligen. Jag hade den goda planeringen att handla inför dopet när utbrottet kom. Det landade i knät på mormor om man säger så.


Datorhaveri

...typiskt när man  börjat komma igång med bloggandet. Då går datorn och havererar. Mitt i alla dop-planer dessutom så tiden är lite lätt knapp att hålla på med sånt här strul. Lutar åt nyinköp!

Det här har jag dock hunnit med sen sist;

*rensat köksskåp - föga upphetsande
*kört Risk-2 på motorcykeln - himla kul att susa runt på en go-cartbana med MC - I lajk;)
*haft besök av bästa Marika och lilla Rebecka
*varit på supertrevlig middag i Ängelholm
*fått parkeringsböter (PS säg inget till min man...)
*serverat snickarna saft och ballerinakex

Nu blir inlägget inte längre än så här!

RSS 2.0