Bästa saffransbüllereceptet
Nu börjar det - det jag har svårast för att stå emot - saffransbülletiden. Jag som varit så duktig med viktklubb.se, nu kan jag inte hålla mig längre - MÅSTE baka lüssebülla!
Här är mitt favvorecept!
1,5 pkt jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
2 påsar saffran
2 dl socker
0,5 tsk salt
15 dl mjöl
Smula jästen och rör ut med smält smör och mjölk.. ni vet, 37 grader på mjölkblandningen. Tillsätt saffran, kesella, socker och salt. Rör om. Häll sedan i mjölet och rör ihop degen, den behöver inte nödvändigtvis vara sådär perfekt slät. Gärna lite kladdig. Låt jäsa under handduk i 30 min (ej dragigt!).
Upp med degen på bakbordet och knåda den len och fin. Gör små fina bullar och låt dem jäsa ytterligare 20-30 min. Penska sedan med uppvispat ägg och plutta dit russin där det passar. Grädda i ugnen på ca 200-225 grader tills de blir gyllenbruna och snygga!
Här är mitt favvorecept!
1,5 pkt jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
2 påsar saffran
2 dl socker
0,5 tsk salt
15 dl mjöl
Smula jästen och rör ut med smält smör och mjölk.. ni vet, 37 grader på mjölkblandningen. Tillsätt saffran, kesella, socker och salt. Rör om. Häll sedan i mjölet och rör ihop degen, den behöver inte nödvändigtvis vara sådär perfekt slät. Gärna lite kladdig. Låt jäsa under handduk i 30 min (ej dragigt!).
Upp med degen på bakbordet och knåda den len och fin. Gör små fina bullar och låt dem jäsa ytterligare 20-30 min. Penska sedan med uppvispat ägg och plutta dit russin där det passar. Grädda i ugnen på ca 200-225 grader tills de blir gyllenbruna och snygga!
Kommentarer
Trackback